Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Informacije o trgovačkom društvu

Naziv: EXNUN d.o.o.

Tvrtka upisana u trgovački registar Trgovačkog suda u Osijeku pod brojem Tt-22/9173-2

Sjedište: Hebrangova 97, 31000 Osijek, Hrvatska

OIB: 28478560031

MBS00511897

Email adresa: info@rainbowduga.com

Broj telefona: 095/543-8824

 

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete korištenja usluge online kupovine prije korištenja web stranice www.rainbowduga.com u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu.

 

OPĆE ODREDBE UVJETA PRODAJE

Nositelj svih prava na internet stranici www.rainbowduga.com je tvrtka EXNUN d.o.o. (dalje u tekstu: EXNUN) koji putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Web shop (dalje u tekstu: Web shop).

Korištenjem usluge Web shopa i svih pridruženih stranica i servisa na domeni www.rainbowduga.com smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda putem Web shopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Web shopa.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Web shopa je EXNUN d.o.o. Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim korisničkim pravima i obvezama. EXNUN pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Korištenje usluga Web shopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web shop od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a EXNUN ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Web shop ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Fotografije su ilustrativnog karaktera i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve proizvode ne može reklamirati s te osnove.

Ovim Općim uvjetima online kupovine uređuju se odnosi između Korisnika, odnosno Kupaca Web Shop-a RainbowDuga.com i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstvo, reklamacije i povrat robe, dostavu robe, tajnost osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje Web Shop-a RainbowDuga.com i online kupnju, sve u skladu s važećim propisima, prvenstveno Zakonom o trgovini, Zakonom o elektroničkoj trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom kada Prodavatelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu kupca da prihvaća ponudu, odnosno u trenutku narudžbe proizvoda. Sav sadržaj stranice Web Shop RainbowDuga.com kao i Opći uvjeti podložni su izmjenama od strane Prodavatelja te su Korisnici, odnosno Kupci dužni prilikom svake posjete stranici, a radi potpune informiranosti, pregledati sadržaj iste. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost zbog propuštanja Korisnika odnosno Kupca da to učini.

 

UVJETI KUPNJE

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće etape:

  • Korištenje usluge web shopa
  • Naručivanje
  • Otprema
  • Plaćanje
  • Preuzimanje

Isporučitelj naručene robe je EXNUN, koji putem Internet prodavaonice omogućuje kupnju svog asortimana robe koja se nalazi u ponudi, a prema adresi dostave kupca. Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda EXNUN-a, posredstvom Internet prodavaonice. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja. EXNUN zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

 

Korištenje usluge web shopa

Da biste koristili usluge Internet prodavaonice, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupnje. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom kupnje, molimo Vas da nas u čim skorijem roku obavijestite o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@rainbowduga.com. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

Cijene

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u kunama i eurima (HRK i EUR) te uključuju PDV. Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe. Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Da biste koristili usluge Internet prodavaonice, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupnje. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom kupnje, molimo Vas da nas u čim skorijem roku obavijestite o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@rainbowduga.com. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Pritiskom gumba „Košarica“, odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli Proces „Naplate“ te potvrdi da je pročitao uvjete kupnje i slaže se s njima. Slike proizvoda na Internet prodavaonici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

Načini plaćanja

Kupac može odabrati između sljedećih načina plaćanja:

  • plaćanje karticama (CorvusPay)
  • plaćanje pouzećem
  • bankovna transakcija (uplata na žiro račun)

Otprema robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

Troškovi dostave

Poštarina je besplatna za narudžbe iznad 40 EUR. Za narudžbe manje vrijednosti od 40 EUR naplaćuje se naknada za troškove poštarine po cijeni od 3.99 EUR. Trgovac može organizirati promotivne ponude besplatne poštarine, o čemu će Kupac biti obaviješten na stranici.

Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti tvrtki EXNUN, načinom plaćanja navedenim na stranicama Internet prodavaonice. Plaćanje se vrši jednokratno, transakcijski na račun tvrtke EXNUN, po primitku ponude u elektronskom obliku. Nakon što je kupac pristao na plaćanje po ponudu, na elektronsku adresu primatelja računa bit će poslana ponuda sa svim podacima. Po primitku sredstava na naš poslovni račun, roba će biti poslana na adresu za dostavu. Rok isporuke je 10 dana od primitka uplate na račun po ponudi, te taj rok ne uključuje vikende i neradne dane. Sve narudžbe dostavlja dostavna služba Paket24 (HP Express) vlastitim dostavnim vozilima radnim danima. Rok za dostavu je 2-3 radna dana nakon slanja narudžbe. Rok isporuke proizvoda od dana uplate po ponudi je 10 dana. U rok dostave od 10 dana nakon uplate NE ubrajaju se vikendi te državni blagdani. Ukoliko nekih proizvoda nemamo na zalihama, ispričavamo se zbog neugodnosti koje ta činjenica može prouzročiti. U tom slučaju ćemo Vas kontaktirati I dogovoriti želite li otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu.

 

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 45 Zakona o zaštiti potrošača ( ''Narodne novine, br. 19/22) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge mogu podnijeti u pisanom obliku te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se može podnijeti putem elektroničke pošte na adresu: info@rainbowduga.com. Na zaprimljen prigovor dostavit ćemo pisani odgovor najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

 

TRAJANJE I RASKID UGOVORA

Ugovor koji potrošač zaključi za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane trgovca te izvršenim plaćanjem od strane potrošača, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio zaključenog Ugovora potrošača i trgovca.