Korištenje podataka

Zaštita podataka

Vaši će osobni podaci biti zaštićeni u skladu s važećim propisima. Podaci pridobijeni prilikom naručivanja robe će se koristiti za slanje ponude, računa i ostale potrebne poslovne komunikacije između vas i prodavatelja. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to na način da se pobrine za sigurnost svojega korisničkog imena i lozinke te za odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg računala.

Dostupnost informacija

Prodavatelj se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati sljedeće informacije:

podatke o tvrtki,
značajna svojstva robe, odnosno usluge (uključujući usluge nakon prodaje i jamstva),
konačnu cijenu robe ili usluga, uključujući poreze, ili način izračunavanja cijene ako je zbog prirode robe ili usluge nije moguće izračunati unaprijed,
dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja je u ponudi na internet stranici bi trebala biti dostupna u razumnom roku),
uvjete plaćanja, uvjete dostave proizvoda ili izvršavanja usluge (način, mjesto i rok dostave),
informacije o eventualnim dodatnim troškovima prijevoza, dostave ili slanja ili, ukoliko ih nije moguće unaprijed izračunati, upozorenje da takvi troškovi mogu nastati,
uvjete, rokove i postupke u slučaju odstupanja od ugovora; uz to, i o tome postoje li te koliki su troškovi povrata robe,
objašnjenje postupka za žalbu, uključujući sve podatke osobe za kontakt ili službe za korisnike,
upoznatost s odgovornošću za mane stvari,
mogućnost i uvjete usluga nakon kupovine i dobrovoljnoga jamstva, kada je to potrebno,
prilikom pripreme internet stranice može doći do grešaka na koje ne možemo utjecati te za njih ne odgovaramo. U slučaju velikog odstupanja cijena ili tehničkih podataka ćemo vas prilikom vaše narudžbe o tome obavijestiti.
Izvansudsko rješavanje sporova i drugih pravnih pitanja

Platforma za rješavanje sporova

S 15. veljače 2016 Europska komisija je pripremila platformu za izvansudsko rješavanje sporova. Potrošači tako imaju mogućnost da sporove vezane za svoje internet narudžbe najprije riješe bez uplitanja suda. Platforma za rješavanje sporova je na raspolaganju na internet stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Više informacija o platformi za rješavanje sporova je na raspolaganju na internet stranici http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Obrt Likewise poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku pročitajte kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ova izjava o zaštiti osobnih podataka opisuje obradu podataka koje nam pružaju ili prikupljaju naše digitalne platforme, koje posjetiteljima omogućuju pristup do naše internet stranice i korištenje naših usluga. Ovaj pravilnik o privatnosti je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU i s lokalnim zakonima.

Pravna osnova za obradu podataka

Kada obrađujemo osobne podatke koji se odnose na ugovor ili mogući ugovor s vama, pravna je osnova za obradu to da su podaci potrebni za izvršenje ugovora o poslovanju s vama ili prije sklapanja ugovora. Ako je pravna osnova za obradu podataka vaša suglasnost, imate pravo u bilo kojem trenutku povući suglasnost, međutim to ne utječe na zakonitost obrade sa strane obrta Likewise za razdoblje prije povlačenja suglasnosti. Ako osobne podatke posredujemo organima za provedbu zakona ili drugim vladinim organima, vaše podatke dijelimo jer imamo zakonsku obvezu to učiniti.

Razlog i svrha prikupljanja osobnih podataka od strane obrta

Ovdje su opisane glavne kategorije podataka koje prikuplja obrt Likewise, kao i primarni ciljevi prikupljanja podataka:

Kao dio općih poslovnih procesa obrta Likewise
Prikupljamo osobne podatke o posjetitelju internet stranice, kupcima, dobavljačima (uključujući treće osobe kao ponuditelje usluga). Podaci mogu sadržavati ime pojedinca, podatke za kontakt i druge podatke potrebne za poslovanje s vama ili vašom organizacijom.

Kao pomoć pri vašem upitu
Možete odabrati pristanak za posredovanje osobnih podataka, uključujući vaše ime, e-mail adresu ili druge podatke za kontakt, kada nas kontaktirate preko telefona, putem e-pošte ili pošte, korištenjem naših digitalnih platformi ili drugih komunikacijskih kanala. Ti osobni podaci nam omogućavaju da odgovaramo na vaše zahtjeve o informacijama, da pripremimo odgovarajuće korake i ponude za kupnju proizvoda te da možemo odgovoriti u slučaju zahtjeva za uvažavanje jamstva ili drugih zahtjeva.

Kupci i potencijalni kupci
Osobne podatke klijenata i potencijalnih klijenata, uključujući ime, podatke za kontakt, podatke o plaćanju i kreditnim karticama, kreditima i druge informacije prikupljamo jer su nam potrebni za poslovanje s pojedincima ili organizacijama. Podatke šaljemo logističkim partnerima, kako bi se pobrinuli za narudžbu, uključujući i dostavu proizvoda. Automatsko prikupljanje podataka na digitalnim alatima nam omogućava brigu o sigurnosti korisnika naše stranice.

Razvoj poslovanja
Osobni podaci koje nam povjerite ili oni koji su prikupljeni automatski na našim digitalnim alatima će se koristiti, kako bismo bolje upoznali korisnike naših proizvoda i rješenja te će biti osnova za relevantne poruke i ponude prilikom kontakta s nama. Osobni podaci će se koristiti za poboljšanje proizvoda, procesa i internet stranice.

Tržišne komunikacije
Uz vaše dopuštenje, ako je potrebno, možemo vaše osobne podatke koristiti kako bi vas obavijestili o poslovanju, proizvodima i uslugama obrta Likewise. Ako ne želite da obrt Likewise koristi vaše osobne podatke na taj način, ili ako ne želite primati daljnje informacije, možete se u bilo kojem trenutku odjaviti od primanja novosti. Na dnu različitih komunikacijskih kanala možete pronaći link za odjavu ili nas kontaktirajte putem e-maila ili pošte. Vaše podatke ćemo u roku od dva mjeseca po zaprimljenoj odjavi obrisati iz naših sistema, osim u slučaju da pohranjujemo i obrađujemo vaše podatke na drugoj pravnoj osnovi, kao što je vaša dozvola.

Sukladno sa zakonima
Osobne podatke možemo prikupljati na način na koji to zahtijeva i dozvoljava zakon. Osobni i neosobni podaci koje prikupimo se tretiraju kao povjerljivi i neće se prodavati ili prosljeđivati trećim osobama, osim iznimkama navedenim u ovoj izjavi.

Kako prikupljamo vaše podatke

Podatke koje nam posredujete prikupljamo kada nam se obratite zbog proizvoda, usluga ili informacija, kada se prijavite na našim internet stranicama, sudjelujete u javnim forumima ili drugim djelatnostima na našim digitalnim alatima, kada ispunite ankete za kupce ili na drugi način komunicirate s nama. Podatke prikupljamo putem različitih tehnologija, kao na primjer s »kolačićima«.

Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugima, osim kada se radi o iznimkama kao u sljedećim slučajevima:

Kada povezane tvrtke ili treće osobe obavljaju usluge u naše ime, na primjer odgovaraju na vaše zahtjeve, ili dostavljaju pakete i usluge za klijente i slično. Tim je tvrtkama zabranjeno korištenje vaših osobnih podataka u svrhe koje od njih nismo zahtijevali ili nisu propisane zakonom.


Kada dijelimo osobne podatke u tvrtki ili s trećim osobama, kako bi osigurali sigurnost i zaštitu naših klijenata, zaštitili svoja prava i imovinu u skladu s pravnim postupcima ili u drugim slučajevima ako u dobroj vjeri vjerujemo da je objavljivanje propisano zakonom.
Vaš nadzor i vaše odluke

Sigurnost, integritet i pohrana podataka

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših podataka su nam veoma važni. Naša grupa provodi tehničke, administrativne i fizičke mjere sigurnosti namijenjene zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, korištenja i izmjenjivanja. Povremeno provjeravamo sigurnosne postupke, kako bi razmotrili odgovarajuće najnovije tehnologije i metode. Molimo vas, imajte na umu da unatoč našim najboljim naporima, nikakve mjere predostrožnosti nisu potpune ili takve da bi ih bilo nemoguće zaobići. Vaše osobne podatke ćemo pohranjivati toliko, koliko je potrebno u svrhe navedene u ovoj izjavi o zaštiti osobnih podataka, osim ako je potrebno duže razdoblje pohranjivanja ili ga dopušta zakon.

Promjene izjave o zaštiti osobnih podataka

Povremeno možemo promijeniti tu izjavu, kako bi ju prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskim praksama, regulatornim zahtjevima ili u druge svrhe. Na našim digitalnim platformama bit će objavljena važeća verzija izjave o zaštiti podataka. Savjetujemo vam da redovito pratite Izjavu o zaštiti osobnih podataka, a ako je prema važećim zakonima to potrebno, prije izmjene ćemo dobiti vašu suglasnost.